Havet är djup

Jag skrev om hur vi bokade in oss till en guidad tur till fem olika ö. Igår måndag var vi på turen som bokades i söndags. Måste säga det var fantastisk. Turen skulle starta nio men vi åkte inte förrän något närmare tio. På båten fanns 15 passagerare, två guide och en båtförare. Vi åkte till fem olika stränder för bad och snorkling. Vid varje plats fick vi 30 min att göra vad som. I början när jag och S hörde om det tyckte vi det var stressigt men sen när vi väl var på stranden kändes det inte lika stressigt. 30 min räckte för ta lite bilder, doppa sig och snorkla.

Mycket vackra stränder var det. Kan inte med ord beskriva hur vackra dessa stränder och hur vackert vattnet glittrade i olika nyanser av blått och grönt.
Jag gjorde illa mig på en utav platserna. En hemlig lagoon som guiderna kallade platsen. Skrapade lite på foten och handen. Var så stenigt.

image

Tog inte många mobil bilder. Efter andra stranden åkte vi till ny ö för att äta. Guiderna förberedde maten. Bestod av grillad fisk, räkor och  fläskkarre i bitar, ris, grönsaker och frukter. Helt okej faktiskt. Fläskkötten var riktig bra marinerad och räkorna detsamma. Det var enda stranden där vi stannade extra länge.

Efter maten kom vi till ny plats för att snorkla. Jag testade på för första gången. Jag såg nemo på en annan ö, många små blå fiskar, koraller, gula fiskar och zebraliknande fiskar. Havet är helt fantastisk. Jag lärde mig älska min flytväst. Jag kunde ligga på rygg och njuta. Gillade dock inte simma på mage. Var så rädd för vatten i början att jag fick ligga på en livboja och flyta där samtidigt som guiden höll i snöret till livbojan. Jag och S fick ett gott skratt av mig på livbojan och flytväst men innan vi åkte hem var det tre andra som ville göra så som jag hade gjort. De var tre om en livboja. Vid den tiden hade jag lärt mig flyta på rygg med flytväst och sen även trampa mig fram med simfötter.

image

Det var en hel underbar dag! Bra guider. Jättetrevliga, snälla och gulliga.
Pratade med våran granne på hotellet som också var på samma guidetur fast ett annat tur bolag som tyckte det var alldeles för stressigt och ostrukturerad. Vi hade tur som valde rätt bolag. Det finna massor av olika båtar här och alla har de liknande priser. Jag och S frågade bara två båtföretag. Första skulle det bara vara jag och S på en båt och det ville vi inte så det blev nästa.

image

Ännu en skada. Men jag överlever.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *