Grumpy 3 år

Käraste finaste Grumpy!

Grattis min käraste fina flicka på din tre årsdag. Du är nu en hemsk treåring. Nej bara skoja du är inte hemsk. Inte alltid iallafall. Men du är i en rätt så hemsk ålder och ibland så önskar jag att du var liten bebis igen. Jag önskar att du var bebis igen för du växer för fort. Alldeles för fort. Det känns som  du gick från att vara en liten bebis till att bli en flicka på bara några sekunder. Förra sommaren tyckte jag du fortfarande var så liten. Jag kunde bära dig ett bra tag innan det började värka. Jag kunde få dig att sova genom att bära och gå runt med dig.

Mycket jag kunde göra förra sommaren som jag inte kan göra denna. Men det är samtidigt en del jag kan göra med dig nu som jag inte kunnat tidigare.

Jag kunde exempelvis inte ha ett samtal med dig förra året vid den här tiden men nu kan jag det. Du pratar mer och mer. Säger allt längre och längre meningar. Förra sommaren var vi glada om du kunde säga tre-fyra ords meningar. Nu säger du dem utan problem. Du pratar tyvärr inte så mycket kinesiska längre. Nu pratar du bara svenska. Ibland kan du säga några enstaka ord på kinesiska så som bär mig, jag vill ha vatten/mjölk. men oftast är det svenska som gäller. Det är inte konstigt. Jag och pappa pratar ju svenska. På förskolan pratar dem svenska. Pappa pratar svenska med dig. Jag vill försöka prata mer kinesiska med dig, så du kan prata med mormor när ni ses. Sen är det alltid bra kunna sitt moderspråk.

Du kan vara väldigt envis och kan vara väldigt bestämt. Du vill bestämma en hel del och funkar det inte som du vill så lägger du dig ner och bara skriker och gråter. Jag minns i julas då vi var och handlade mat på Lidl. Du ville sitta på rulltrappan och åka uppåt. Din pappa brukar lyfta upp dig och låta dig sitta där på vägen upp. Men jag var ensam och kunde inte göra det, då blev du skitarg och la dig bara rak ner, halvkropps på rulltrappan. jag fick lyfta dig därifrån men då slängde du dig igen på golvet nära rulltrappan och skrek och grät. Människor stirrade och fick kliva över dig för att gå ner till butiken. Men nej du ville åka där. Åh vad jag blev arg på din pappa då. jag ville testa bara åka från dig men hade liksom inte hjärtat lämna dig där. Men du flyttade på dig tillslut och tog rulltrappan som normal folk. Du åker sällan på rulltrappan nu ska jag berätta.

just ja. För cirka 7 månader sen hände det största förändringen i ditt liv. Du blev storasyster till en liten lillasyster. Hon kom natten till en torsdag. Jag och pappa åkte in på natten och din farbror Kin sov över. Jag fick höra att du blev väldigt förvånad av att upptäcka att han låg där vid din sida. Som tur kom din syster ut relativt snabbt så jag kunde skicka hem din pappa. Annars hade du nog blivit väldigt ledsen. Från att jag nattade dig tills den stunden då du kom hem från förskolan och träffade din lillasyster blev du så stor så stor. Det var som att du hade växt minst 10 cm på bara några timmar. Men åh vad du var nyfiken på lillasyster, i typ 5 minuter. sen fick du öppna din present och det var mer intressant. Du fick din första docka som du döpt till Molly. Ja Molly är numera inte din favorit leksak eller inte ens en av dem. Hon ligger oftast halvnaken i nån hörn.

Ibland är din lillasyster din bästa kompis. Du säger det själv. Men ibland kan du vara rätt taskig mot henne. Men det är förståelig. Det är inte lätt att gå från få all uppmärksamhet till att behöva dela den. Du förstod inte varför jag inte kunde låta bebis gråta när jag bar dig. Du ville inte att pappa ska bära bebis för det är mamma som ska bära. Annars är du snäll. När lillasyster grät försökte du trösta med att sjunga. Du tröstade henne genom säga gråt inte mamma kommer snart tillbaka. Mamma kissa bara. Du hjälper henne plocka upp hennes leksaker. Du kan alltid få henne le genom leka tittut. Du är en riktig solstråle. Våran solstråle.

Du är din pappas ögonsten och han är din idol. Allt är pappa, pappa numera. Pappa ska leka med dig. Pappa är rolig mamma tråkig. Ibland gråter du när pappa gå iväg. Jag blir hjärtkrossad. Jag vill också ha den uppmärksamheten. Så ja ibland blir jag avundsjuk och ledsen men det är mitt problem och jag arbeta på det.

Åh vad jag älskar dig min älskade dotter. Du är stark och envis men samtidigt så blyg och försiktig. Du pratar inte om du känner dig otrygg och du pratar inte om det är främmande. Du blir jätteblyg. Du är mycket försiktig. Slänger dig liksom inte ner någonstans om du inte vet hur botten känns.

Du går numera igenom en klänning fas. Du älskar ha klänning och du har det varje dag. Kan vara mitt fel då jag alltid kallar dig min prinsessa. Du tror nu att prinsessor alltid ha klänning. Du älskar speglar dig och står gärna där och sjunger och dansar. Du har en kuslig bra fantasi. Ibland tar det 30 minuter för oss att komma ut för alla dina låtsaskompisar ska komma med. Det är olika varje gång. Ända sen i julas har du tittat på My Little Pony och alla ponny är dina vänner. Ibland har du lejon och tigrar på besök. Vårt sovrum är ibland en stor kuslig skog där vi måste vara försiktig.

Ja du är världens bästa tre åring! Vi älskar dig så mycket pappa och jag. Du gör mig glad du gör mig ledsen du gör mig arg och du gör mig lycklig. Du gör mig hel och du gör mig mänsklig. Du är mitt äldsta och första barn. Alltid! Och jag kommer alltid vara din mamma. Tills den dagen jag bli dement och försvinner kommer jag älska dig och finnas där för dig.

Älskar dig kära treåring

Mamma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *