God morgon

Trodde jag skulle orka blogga varje dag och skriva ner min resa men det orka jag inte. Blir så sent varje dag och är oftast sjukt trött. Vi går minst en mil varje dag och lite då och då vill Grumpy bli buren eller gå själv. Så ryggen gör också ont.

image

Busfröet lutade ofta bakåt och Flörtade med turister bakom oss. Många suckar och åha. Fattade ingenting i början tills mannen berättade vad hon höll på med.

Nu ligger jag här medan mannen och Grumpy sover. Borde väcka de och börja dagen då klockan är mer än 9 just nu.  Men vi är trots allt på semester så låter honom sova lite till.

Vi befinner oss i Kyoto just nu. Kom hit i söndags eftermiddag och åker tillbaka till Tokyo på fredag. Det är lite fult fin här i kyoto. Inte lika mycket höghus och neon skyltar som Tokyo. Kyoto är Japans gamla huvudstad. Första intrycket var stationen som var så stort och så himla modernt med hög tak och lite Sci-fi över det hela. Men när vi kom till där vi bor ca 9 min bort från Kyoto station såg det tråkig och lite fula slitna små hus. Men bara en bit bort från stationen låg kungliga palatset och där blommade körsbärsträden för fullt. Palatsmuren  sträckte sig långt på ena sidan och parken låg på andra sidan av en stenig gångväg.  En riktig vackert oas mitt i det fula. Det är vackert här. Riktig fin men vi måste se bortom det fula.
Vi har funnit med en hel del men finns fortfarande många ställen vi vill till och det är två dagar kvar.
Vi vill till Osaka som är Japans tredje största stad och vi vill till Kobe. Gammal hamnstad som också är känt för sitt Kobe biff. Kött som är så mört att det smälter i munnen. Får se hur mycket vi hinner göra innan fredag.  Kanske dags att väcka familjen men så skönt bara ligga och ha lite egentid.

image

Fina familjen på tåget till Inari.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *