Fyra veckor innan jul

Ännu en vecka ha gått. Vi närmar oss jul och nyår. Lite galet hur fort detta år har gått. Denna vecka ha varit lite mer händelsefullt än förra. Började veckan med lunch på IKEA och sen snabb shopping. Köpte en klänning till mig och Grumpy så vi kunde matcha varandra under julen.

Tisdag åkte jag och Grumpy in till stan med min väninna och hennes bebis. Vi tog en lunch på vapiano och sen lite fönster shopping för min del. Försöker låta bli att köpa saker nu innan flytten. Innan hemgång gick vi förbi Nks julfönster. Är liksom en grej man måste titta på. Fast årets tema var lite sisådär. Lite små läskig och tråkig om trä. Grumpy blev rädd och grät.

Tog en kycklingrätt som både var lite stark och sötsur samtidigt. Lite asiatisk kändes den. Jag åt den en gång när jag var jättejättehungrig, då var det den godaste jag ätit. Tog därför om den och det visade sig att den inte var så jättegod som jag minns det.

Vid NKs fönster med sjungande kottar. De första fönsterna var Grumpy rätt ok men sen bröt hon i tårar över de andra. Hon ville titta men vågade inte.

Speciell denna var lite läskig. Dörren öppnades och där stod ett ljus.

Denna tyckte jag var fin. Dansande figurer.

Torsdag blev en slappa dag. Nästan. Min väninnan ville fika på ett konditori som finns i närheten av oss. Älvsjö Konditori. Där har jag och mannen beställt våra jubileums tårtor de senaste två åren. Vill hålla kvar tradition. Jag har inte en strikt antisocker policy mot Grumpy men jag försöker hålla henne borta från rent socker. Alltså försöker jag låta bli äta godis, bakelser och dylikt framför henne. Medan min kompis beställde två av deras bakelser tog jag en Hallon Smoothie till Grumpy och en yoghurt med bär, nötter och mûsli. Kände absolut inget sug alls efter bakelserna. Var nöjd med min beställning och Grumpy gillade sin smoothie och mina bär.

Min kompis är typ den enda vännen jag har här i Stockholm. Vi hänger minst en till två gånger i veckan. De andra är barnlösa och jobba så då blir det bara vi två. Hon har fler vänner men de bor på norra sidan vilket betyder för långt.

På lördag var jag och Grumpy på bio. Det var premiär för Babblarna. Insläpp var klockan 10:40 men vi var där redan vid 10:15 och stod i kö. Kom med vagn och var rädd att det inte skulle finns fler barnvagns platser.

Grumpy är skiträdd för såna utklädda figurer. Hade velat ta en bild på henne med sina idoler men hon började gråta så snart hon såg den. Hon klamrade sig hårt vid mig och vägrade släppa. Men hon var helt fascinerad över bioskärmen. I ca 20 min hade den hennes fullständiga uppmärksamhet men sen började det klia i benen men hon började inte bråka om att gå eller nåt.

Hemvägen var rena helvetet. Hon var trött och hon var hungrig. Hon skrek så hela Stureplan hörde henne. Hon vägrade vagnen och ville absolut bli buren. Så snart jag försökte lägga ner henne skrek hon. Sen lyckades jag på nåt konstigt sätt göra illa min handled. Ont in i helvete i handen med en skrikig unge i armen och en vagn att köra. Så snart vi gick förbi 7Eleven gick vi in och jag köpte en morotsfralle till henne. Hon åt men vägrade vagn. Så jag bar henne till Hötorget innan jag fick i henne. Efter 10 min somnade hon. Det tog 1,5 timme från bio till dörren. Jag kände mig helt slut efteråt. Länge sen hon grät så mycket.

Söndag blev en chill dag. Det snöade och blåste fruktansvärt. Vi åkte och tittade på vår nya lägenhet. Insåg nu när jag fick se den igen att det är en del grejer som måste göras. Det är inte topp. Det behöver målas om, golvet behöver läggas om och fönsterkarmen behöver också fixas. Gillar inte fönstren men det måste nog föreningen ta tag i. Blir en del att göra insåg vi. Men det kommer att bli fint.

Kvällen avslutades med lussebak. Första advent försvann. Tre veckor kvar till jul.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *