Furuviksparken 

På mannens första semesterdag tog vi bilen till Furuviksparken nära Gävle. Två timmars bilresa i en bil utan AC och ca 20 grader ute. Det blev väldigt varmt. Grumpy hade det besvärligt att sova i värmen. Vi hade planerat att vi skulle åka tidigt efter frukost. Sen runt elva skulle vi stanna och äta lunch därefter skulle Grumpy sova resten av resan. Allt gick enligt planerna. Vi kom ut innan tio på morgonen. Grumpy somnade efter lunch enligt planen men bara i ca tio min sen blev hon för frustrerad av värmen och gnällde resten av resan. Ca 40 min av resan. Men vi kom fram! 

Men vilken fin lördag vi fick! I Stockholm var det åska och regn men vi hade det soligt! 

Lite svårt sova i bilstol och 20 grader värme. Men hon sov tio min sen var hon vaken tills vi åkte därifrån! 

Efter att letat parkering i tio min stod vi äntligen utanför entré och körde vår grimas selfie. 

Där fanns både vanliga bondgårdsdjur och lite exotiska djur såsom kamel, känguru och apor. Djuren var så tama. Vi klappade getter, ponny och en sköldpadda. 


Blev förvånad när en sköldpadda kom krypande framför mig. I en hörn låg en stor orm. Kissade nästan på mig när jag såg den.  En lemur sprang över mina fötter helt orädd. 

Känguruerna hade sitt eget område som de hoppade runt i. Vill hoppas att de trivs där även fast det inte är deras hemmamiljö. 

Furuvik är en park med tivoli, djurpark och vattenbassänger. Vi badade och tittade mest på djur. Kände inte att Grumpy behövde mer karusellåkning. Hon åkte sex karuseller förra helgen. 

Men det var en kul familjedag som vi spontant planerade i torsdagskväll. Älskar tillgång till bil. Man blir lite mer oberoende då. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *