Födelsedagen

Varje gång jag lyckats slå på datorn orkar jag inte längre skriva något. Alla texter jag tänkte mig skriva orkar jag inte skriva när datorn väl är på. Jag orkar för den delen inte heller skriva det på mobilen. Är väldigt trött nu. Allt det där med att ta hand om Grumpy och sen ta hand om hushållet har kommit ikapp mig fysisk och lite mentalt. Jag känner mig så trött.

På söndag vaknade Grumpy så tidigt och hade så många drömmar. Sambon lovade mig sovmorgon men var svårt med det. Hon ville inte att han skulle ta hand om henne. Så det blev inte någon direkt sovmorgon för någon utav oss. Trots det gick vi upp väldigt sent.

Till lunch fick jag kycklingvingar och några timmar senare dök svågern upp. Han skulle fixa mig middag men visste inte vad. Såg att det fanns billigt högrev i våran hemköp så föreslog att han kunde göra någon gryta. Lite senare kom även svägerskan och lilla kusin över. Svägerskan köpte en klänning och en resedagbok till mig.

Sambon och min bror hade dagen innan gjort en tårta till mig. De köpte färdig sockerkaksbotten sen kört grädde och frukt på. Var inte jättefin men smakade bra. Det påminde väldigt mycket om tårtorna man bakade då man var tonåring och bakade. Var inte med massa fancy och goda mousser utan enkelt med bara grädde och sylt. Men de hade inte ens sylt i.

2016-01-24 16.37.12Svågern förberedde högreven. Började först med att grilla 1.8kg högrev i två timmar.
image

Förrätt Halloumi på en bädd av ruccola babyspenat, körsbärstomater och mosarella. Svägerskan gjorde denna. Tur det för jag gillade inte svågerns idé med att steka och krydda med grönsaksbuljong.

image

Köttgryta med högrev och några oxsvans i. Oxsvans behövde lite mer tid. Men annars var det mört och gott.

image

Tårtan sambon och brorsan gjorde. Mellan tårtbottna fanns bananer och kokosflingor. På var grädde jordgubbar och kiwi och kokos.

One thought on “Födelsedagen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *