Februariböckerna

Nu när jag har börjat jobba så går det lite trögt med läsandet. Men jag försöker läsa minst två böcker varje månad. Så den här månad har jag hunnit läsa 5 böcker.

Dessa är följande:

Djurens gård – George Orwell (3/5)
Den röda bokstaven – Nathaniel Hawthorne (2,5/5)
Rum 213 – Ingelin Angerborn (1/5)
De polyglotta älskarna – Lina Wolff (3/5)
Born a crime: Stories from a South African childhood – Trevor Noah (4/5)

Denna månad har jag hunnit läsa två klassiker, en ungdomsbok, en engelskbok och en prisbelönad bok.

Djurens gård och Den röda bokstaven är klassikerna som jag har på min ”att läsa lista”. Jag gillade liknelserna och satiren bakom Djurens gård. Det var dessutom lagom tjock. Hade det varit en riktig tjock bok vet jag inte vad jag skulle tycka. Nu kändes som att läsa en saga med verklighetsförankring kring vårt samhälle och styre.
Den röda bokstaven hade jag förväntat mig mer utav. Kanske jag som inte är så djupsinnig att jag förstod det psykologiska bakom. Jag gillade ändå Hester karaktären och hur hon ändå bar sin röda bokstav med en sort av stolthet.

Månadens sämsta bok var utan tvekan Rum 213. Anledning varför jag ens läste den var för att jag hade läst en recension på en film som baseras på boken. Jag har en konstig dragning till skräckfilmer men jag vågar aldrig se dem. Sen sökte jag upp boken på Bookbeat och läste den innan jobbet och på bussen. Den var lättläst och jag skummade snabbt igenom. Hur den blev film fattar jag inte. Storyn är ursel, karaktärerna har inget djup, den så kallade spöket är en ensam liten flicka som dog för många år sedan. Inte ett dugg scary spöke för hon gör inget annat än ”låna” lite saker som en penna, en ring och en kamera.

Månadens bästa bok var utan tvekan Born a crime: Stories from a South African childhood. Författaren är en komiker som numera leder The daily show (som jag inte sett). Boken skildrar hans barndom som mulatt i en värld där folk antingen var mörkhyad eller vit. Han skriver om hemskheter under apartheid perioden men med lite humor i det hela. Jag tyckte den var underbar bok. Älskar relationen han har till sin mamma och hur brutalt ärliga de är mot varandra. Min kompis S valde en bra februaribok!

Jag och min kompis S försöker triggar varandra till läsa mer så vi har en ”bokklubb”. Vi turas om att välja bok varje månad. Jag valde januaribok och hon februari. Till mars månad har jag valt Warbreaker en fantasybok av min nyfunna favorit författare Brandon Sandersson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *