En vecka

I förra inlägget berättade jag hur en dag med Miss Grumpy kunde se ut. Nu har det väl gått nästan en vecka sen förra inlägget publicerades. Här sitter jag igen en lördagskväll och Grumpy har somnat. Tittar tillbaka på veckan som har gått och blir lite stolt och glad över hur mycket jag har varit med om.

Måndag var hos tandhygienisten. Samma gamla visa om mina tänder och jag kan inte fatta varför jag inte sköter mina tänder bättre. Grumpy hängde med och jag var så nervös att hon skulle börja gråta och vägra sitta i vagnen. Men det gick bra. Tandhygienisten var en kvart tidigt och kallade in mig medan jag satt och ammade i väntrummet.  Tog bort lite tandsten och tog en röntgen bild. Kalaset kostade 995 kr!!! Jag ska ta bättre hand om mina tänder.

Tisdag var det lång promenad. Mycket lång promenad. Vi var fyra mammor med barnvagn som gick på promenad. Målet var till restaurangen Winterviken som drivs av Markus Aujalay och hans fru Erika. Grumpy sov första halvan av resan och mot slutet blev hon otålig av att ligga i vagnen men hon lugnade sig med lite sång och leksaker att tugga på. Väl på plats åt vi lunch utomhus då vi valde en riktig fin promenaddag. Beställde en pannbiff med potatismos. Kön var lång och kockarna jobbade för fullt. Tog ett tag innan maten kom. Måste väl säga att det var helt okej. Gillade dock inte potatismosen. Den smakade lite som pulvermos med lite väl mycket salt i. Eller så är det bara jag som är känslig mot salt och gillar min potatismos med lite slarviga potatisbitar i. Så som man gör det hemma. Kostade en hundring. Jag var duktig tog ingen kanelbulle fastän jag fick höra att den var god. Blev promenad mot Liljeholmen och sen därifrån hem. Fick bära Grumpy en halv kilometer hem. Hon grät och vägrade vagn. Då hade vi ändå varit ute i ca 5 timmar. Totalt gick vi 1,6 mil den dagen. Längsta sträckan sen förlossningen.

2015-09-29 12.25.352015-09-29 13.11.562015-09-29 12.56.13

Jag är värdelöst på att ta bilder oavsett kamera. Tänkte inte på ljuset när jag tog bilden på maten. men så såg maten ut.

Onsdag var vi alla i mammagruppen totalt 8 mammor på Öppna förskolan. Under september månad har vi varit där för att lära oss babymassage. Sista dagen där skulle vi göra gipsavtryck. Därefter fick de leka lite. Stannade för sångstund som varade i 15 min. Sen blev alla bebisar så trötta så vi ammade och några av oss bestämde sig för att ta en fika. Då var jag inte duktig. Jag tog en kanelbulle och klev nästan ut på gatan utan att se mig för. Ja. Jag är en dålig mamma. Kan sitta och tänka och känna mig så himla usel. Var en bil som kom i rusande fart över övergångsstället och  tuttade.

Torsdag åkte vi till Liljeholmen och träffade på en kollega från Traineeprogrammet. Skulle träffa en till kollega som också är mammaledig men hon kunde inte. Åt en sallad till lunch och köpte en bok till Grumpy. Bestämde sedan för att ta en buss hem då jag åker gratis buss med barnvagn. Hittade inte bussen hem så bestämde mig för att promenera hem. ca 5 km är sträckan. Blev en lång dag där. Gick och gick och Grumpy sov. När jag väl kom till en korsning blev det stopp i hjärnan. Visste inte vägen hem. Så fick ringa Monkeyboy för vägvisning. Han visade och jag fortsatte. När jag väl hade ca 1 km hem gick jag förbi buss station. Grumpy var lagom grinig. Det kom en buss och jag var trött så hoppade på bussen. Efter ca tre stationer märker jag att bussen inte åkte dit jag ville. Hoppade av och var längre hem än vad jag var från början. Dessutom hade jag en grinig Grumpy som var hungrig. Det blev att sätta mig någonstans och amma. Hade tur att jag hoppade av där jag hoppade av. För inte långt därifrån fanns en buss som gick hem. Så jag kom hem till slut.

Fredag bestämde jag mig för att jag behövde vila. Så när Grumpy vilade så vilade även jag. Nästan. Hon vilade på förmiddagen så då gjorde jag med. Sen gick vi ut till parken men Grumpy var inte lika intresserad av att leka som mig. Ingen reaktion när vi gungade. Så slutade och lade ner henne igen. Det var dessutom blåsigt och kallt. Bestämde mig för att gå och handla. Grumpy somnade väldigt snabbt där. Så tog en längre väg till butiken så hon kunde få sova ut. Köpte det jag ville ha förutom det jag faktiskt var där för att köpa. Tandborsthuvud till min eltandborste. Grumpy sov hela vägen hem och jag motstod från att köpa nygräddade kanelbullar. Vi lekte en stund och sen gick vi och lade oss och sov 45 minuter. Det var en skön fredag.

Min vecka det. Bara söndag kvar på veckan. Lördagen gick väldigt fort. Varit på promenad och haft besök av svägerskan och kusinen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *