En vecka innan jul

Fjärde advent idag och det är exakt sex dagar kvar till julafton. Vilken vecka måste jag säga. Jag känner mig helt slut. Kanske mest för att jag har blivit förkyld med ont i halsen och har en vinterkräksjuka hemma.

Veckan började ialla fall rätt okej. Minns inte helt vad jag gjorde i måndags. Just ja jag var nog på öppna förskolan i måndags och Grumpy var så grumpy på morgonen. Hon ville äta kyckling till frukost. Söndags hade jag grillat kycklingvingar så hon fick äta kycklingvinge till frukost. Hon åt bara några tuggor sen återvände hon till sin macka.

Tisdag tog jag Grumpy hem till min väninna C och hennes dotter L. Gick först till Kappahl och lämnade tillbaka den röda klänningen jag hade köpt till Grumpy och en till mig för julen. Passade inte Grumpy så inte sugen på bära så mycket rött.

Onsdag tog jag Grumpy till Rum för barn inne i Kulturhuset och vi hade en riktig underbar eftermiddag bara hon och jag. Den dagen har jag skrivit om så jag går till torsdag.

Torsdag hängde jag igen med min väninna C och hennes L. Jag har inga andra vänner att hänga med. Vi åkte till MOS och hängde där. Åt frukost på en italiensk restaurang. Ingen vidare lunch. Bäst var deras pizza sallad. Väldigt små portioner. Sen gick vi runt där. Grumpy sov en stund och jag unnade mig en Napoleon bakelse. Grumpy vaknade och fick äta grädde. Köpte 1 kg clementine som Grumpy åt på vägen hem. Jag tog en och C tog en och resten åt Grumpy upp. Läst om att vissa mammor inte ens ger deras barn några Clementine pga besprutningen och om de får så får de max en. Jag lät Grumpy äta mer än 5 på en dag… Inte årets mamma precis.

 

Fredag då var det öppna förskolan på förmiddagen och sen åkte jag till Liljeholmens galleria med Grumpy. Hon sov inte mer än 30 min den eftermiddagen. Sen sprang hon runt och runt och runt. Några tittade gillande och några tittade ogillande. Alltid så blandade syn från olika människor. Men det var nog fler som tittade gillande än ogillande. Grumpy var så söt när hon gick omkring med sin lilla varukorg som jag köpte för 30 kr inne på TGR.

Skickade denna till mannen då han hela tiden pratade om Kobe biff. Han köpte senare på kvällen lite men blev besviken. Den var inte alls i närheten av det vi åt i Japan.

lördag kom hantverkare som är min vän S fästman. Han skulle öppna upp plakett golvet och se vad som döljer sig där under. Det är betong. Jepp. Vår golv är sned och har höjdskillnader på vissa ställen på mer än 5 cm. Vi har en liten bulle i mitten av vår hall. Det kommer att bli en dyr renovering om vi fixa till det. Så vi är inne på att inte fixa till det utan låta det vara. Föreningens ordförande kom förbi och tittade på vår golv men inget som föreningen kunde hjälpa till med sa han. Vi berättade att den förra ägaren sa att han inte märkte av det vilket han tyckte var skamfullt. Hur kunde han inte märka av det som bodde där i 3 år. Men lustiga var att han sa att när vi säljer så kan vi låta bli att berätta också! Lustig tycker jag. Känns som att ljuga. Det var inget fel på lägenheten i sig det var byggnaden. Han var sympatiskt och försökte ge åsikter och sa vi inte borde lägga pengarna på rätta till grunden. Så vi är inne på inte lägga ner pengar på det. Vi fick veta att vår granne är en utav de som bott där längst. Sen huset byggdes år 74. Hon lär bli rik när hon säljer. Kan tänka mig det inte var så dyrt när hon köpte den.

Söndag, usch för söndag. Söndag morgon började hemsk. Slutade hemsk. Jag avskyr avskyr avskyr avskyr kräk. Jag klarar inte ens av ljudet av kräk. Kanske har det med barndomen och minnen av att torka upp min pappas kräk när han kom hem berusad. Men jag klarar inte av kräk. I mitt yrke har jag haft nån enstaka kräksjuka patienter men mest är det bajskalas. Jag har inte behövt torka kräk. Vuxna människor spyr i en spypåse och oftast ta undersköterskorna bort det om inte patienten själv plockat undan. (tack för självgående patienter och undersköterskor) I början av 2015 då jag var gravid då hade jag en kräksjuka som jag fick torka upp. Han hann inte ta fram påsen, jag var på huk med min lilla mage och torkade hans spya. Sen kom Grumpy några månader senare. Hon spydde ibland men mest var det bröstmjölk. Det luktar annorlunda. Idag spydde hon mat och det var så äcklig. Hela morgonen spydde hon. Sen bara slutade hon på eftermiddagen. Jag trodde det var över men ack vad fel jag hade. Fick kräk över mig och fötterna och hann flytta mig så allt kom på golvet. Flickan tuggar inte maten. Allt hon ätit till middag kom ut. Fy vad jag hatar kräk. Kräk på kläderna, på fötterna, på barnet, på armen och golvet. Sen så är det gråt. Gråt gråt gråt gråt gråt. Så länge jag inte börja spy så. Det luktar kräk överallt fastän mannen har hällt en liter desinfektionsmedel på golvet. Det sitter på huden. Nej usch försvinn äckliga kräksjuka försvinn!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *