En regnig dag

Vi kom ut strax innan 12 idag. Väldigt segt morgon för oss alla. Men ut kom vi. Planen idag var att se Kinkakuji den gyllene paviljongen som är förutom botten helt i guld.  Sen Nijon slottet och sist även Heian templet. Mannen var väldigt optimistisk att vi skulle hinna med alla tre. Jag lite mindre då. Vi skulle cykla till de olika ställena! Till huset som vi hyr fanns det även två cykla som vi kunde låna. Första dagen cyklade vi till palatset som låg ca 1km bort. Inte långt alls och det gick bra. Kinkakuji låg ca 3 km bort och hela tiden skulle vi vara ca 20 minuter bort från vårt hem räknade mannen ut. Om vi inte hade Grumpy tror jag det skulle gå hur lätt som helst men nu skulle vi cykla med henne i bärsele utan hjälm i ett land med vänstertrafik och ingen cykelväg. Ja jag är en orolig människa.

Vi kom iväg. Vi cyklade på trottoaren som alla andra japaner.
När vi stod på andra sidan gatan av från krimskrams butikerna till templet började det att smådugga. Ok inte så farligt. Det slutade. Parkerade cyklarna och gick in.
Vi kom samtidigt som en buss med kinesiska turister, vietnameser och två olika skolklasser och så lite andra utländska. Det var fullt men kön gick ändå rätt fort. Blev ändå lite paff hur omtänksam folk ändå var med att låta andra komma fram och se paviljongen.  Vi ställde oss längst bak och fotade med selfiestick. Men sen när det blev glest gick vi fram. Oj vad fin den var. Det byggs inte lägre så fina byggnader och så kreativt. Även mannen blev hänförd.

image

Grumpy var inte lika imponerad.

image

Jag gillade naturen runt omkring. Hur all träd var klippta och formade. Sakura blommorna som ha börjat falla. Allt så harmonisk. Skulle kunna tänka mig sitta där och meditera.

image

De där molnen var inte så fina. Innan vi hunnit ut började det att dugga igen. Vi satte oss under ett träd och fick lite skydd samtidigt som vi åt vår matsäck vi hade köpt tidigare på vägen. Mannen gick sedan och slängde vårt skräp vid butikerna som sålde glass och kom tillbaka med ett paraply. Han hade hittat den på en bänk. You snooze you loose sa han och så gick vi iväg med vårt nya fina paraply.  Det hade börjat regna mer.
Planen för dagen blev lite ändrad då. Vi köpte varsin poncho men Grumpy var trött på sitta på sele och det var kvavt och hon har trött och ville ha mamma. Livet var hårt för en bebis. Hon grät så folk stirrade. Tog över Grumpy och vi bestämde oss för att gå hem istället. Det hade börjat regna ännu mer vid det laget. Så vi började cykla hemåt med Grumpy i min famn istället för mannens.  Efter ett par vaggvisor senare somnade hon.
Vi kom hem vid tre. Lagom våta av regn och svett. Grumpy var torrt och det var det viktigaste. 
Då blev det en lugn hemma dag. Mannen tittade på anime på plattan medan Grumpy busade med att slänga ner allt som fanns på bordet och sakerna i vår nessesär. Jag tog en liten tupplur.
Först tänkte vi middag på en udon ställe jag hade läst om. Men det regnade ännu mer och vi orkade inte ut så långt. Det blev istället till en restaurang nära vårt hem. Det var ett sånt restaurang där man beställer och betala sin mat via en maskin. Hade inga förväntningar och maten smakade mycket bättre än väntad.

image

Min mat. Miso soppa, kall tofu, aubergine med fläsk och stekt fisk. Tyckte väldigt mycket om aubergine rätten.

image

Mannen tog kött. Smakade som schnitzel den ena köttbiten. Mätta och belåtna gick vi hem. Hann precis in för dörren innan regnet vräkte ner.

Hoppas på bättre väder imorgon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *