En hel vecka…

…utan amning. Vi är inne på andra veckan utan amning. Andra fredagen nu. I måndags var det en vecka. Efter tre dagar blev allting bara bättre och bättre. 

Slutord och tankar? Ja jag saknar ibland amning. Speciellt vid läggning när jag vet att hon är trött. Nu tar det trippel så lång tid än vad det gjorde förut. Jag saknar, under vissa tråkiga eftermiddagar då hon är klängig och tafsa, möjligheten att låta henne amma. Ibland saknar jag det bara för de mysiga stunderna skull. Men nu är det över. 

Jag tänker att jag är rätt grym som klarade helt själv. I somras försökte mor min hjälpa mig med trösta och vagga men det gick inte. Nu hade jag ingen avlastning alls. Jag tröstade, nattade om och gjorde allt det vanliga som jag brukar göra. Sömnbristen var på max. Jag gick de första tre dagarna som en livslevande zombie.  Jag har då redan slutat fråga hur min man kan sova sig igenom all gråt på nätterna. Han bara kan. Någon gång om det var natt två som han vaknade och försökte bära henne men det inte gick. Han berättade att han somnade om så snart han la huvudet på kudden. Så jag är rätt grym som körde allt själv. 

Sömnen: har faktiskt blivit lite bättre. Jag kan sova cirka fyra till fem timmar i sträck och det är för mig mycket bra. Grumpy vaknar till lite ibland men hon somna snabbt om. Hon vaknar lite tidigare än vanligt. 

Biverkningar: gillar ordet ”biverkningar”. Har ju lett till några annorlunda situationer. Exempelvis kan Grumpy inte helt släppa mina bröst. Hon tafsar och drar i vårtorna nät hon är ledsen och trött. Detta kan hända när som. Ibland vaknar jag av att hon dra i mig och gnyr och vill röra brösten. Så snart hon känner de blir hon lugn.

 En annan biverkning är hennes ständiga sug efter mat. Hon äter hela hela hela tiden. Det ska vara mat, äpple, banan, mango och ersättning. Hon har druckit upp cirka två dl matlagningsgrädde jag har i kylen. Sen äter hon remouladsås, Kalles kaviar och majonnäs bara så där. Hennes mun sluta inte tugga. Det är förstås bra att hon vill äta då hon är lite undervikt enligt WHOs viktkurva. Men jag är lite trött på den konstant sökande efter nåt att äta. 

Den tredje biverkningen efter avslutet är andedräkten. Den luktar inte längre så där sött och underbart när hon vaknar efter en natt utan amning. Hon har en liten instängt och surt andedräkt. Inte så stark men inget jag gärna sitter och luktar på så som förut. 

Vi klarade det! jag och Grumpy! Vi är helt enkelt bäst jag och hon. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *