En flygande svala

El Nido på ön Palawan är en jätteliten stad. Det är hit alla turister dra. Turister och backpackers överallt.
Vi anlände igår och lyckades boka ett rum för natten över telefon. Sen fick vi jaga boende samma dag som vi kom för resterande av dagarna här. Frågade så många vi bara kunde. Det var fullt överallt. Men när vi hade gått och nästan gett upp chansen att få ett rum för lördagsnatten fick vi ett på en ”lyxhotell”. Ca 400 kr för en natt men vi fick den sunkigaste rummet hotellet hade för några kronor billigare. Inte mycket billigare. Det luktar avlopp och instängd. Inte vad vi hade tänkt oss en fin hotell skulle ha. Men hit flyttade vi efter en förmiddag på stranden. Jag och S har under fyra dagar haft fyra olika sovplatser. Imorgon byter vi igen. Vår ryggsäck blir bara tyngre och tyngre.
Jag och S känner oss väldigt sliten. Men vi vill inte hem. Vi vill bara inte behöva checka in och ut varje dag.

image

El nido är en bra konstig stad. För det första. Strömavbrott är vanligt här. Ström finns bara mellan klockan två på dagen till sex på morgonen. Iallafall på de olika hotell/hostel. Under kvällen har det skett två mindre avbrott.
Stadens stora inkomst källa är dess turisten. Allt är dyrare här än vanligt. Det konstiga är då att trots att det är en turiststad finns det ingen bankomat här. Det första folk sa till oss när vi sa att vi skulle hit var att trycka ut massa pengar för det finns ingen bankomat. Det finns växelkontorer men enligt de vi snackat med ta de stora avgifter och ge dålig växelkurs.

image

Ön Palawan är en malaria område. Vi fick råd om att skydda oss med myggspray, myggnät och tabletter som ger konstiga drömmar.
Myggspray använder jag flitig. Fast har blivit biten ändå. Tabletterna ta vi varje dag. Myggnätet åker upp vid varje nytt ställe.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *