En dag

Jag är inte längre bra på det här med att skriva. Orden kommer inte lätt till mig så som det gjorde en gång för mycket mycket länge sen. Så för mig att sätta mig ner och skriva samman flera ord är ibland nästan lika svårt som att springa ett maraton lopp utan att ha tränat. När orden väl formats i mitt huvud måste jag hitta tiden att föra ner det på datorn. Och tid har tyvärr blivit något av en bristvara nu när jag har Grumpy.

En dag med Grumpy kan se ut så här.

Grumpy vaknar vid sju tiden. Har jag tur kan hon sova till nio. Jag har sällan tur. Hon vaknar och vill prata. Hon berätta om sin natt och vad hon vill göra. Jag nickar och hmm ar trött till svars. Sedan vill hon komma upp och bli bytt. Så då gör jag det och passa samtidigt på att borsta tänderna.

Vi sätter oss vid matbordet i köket. Jag äter en macka eller två, ibland gör jag lite gröt till mig själv medan hon sitter och tuggar på det jag ger henne. Hon tittar alltid nyfiken på det jag stoppar i mig och jag försöker förklara vad det är. Efteråt plocka jag undan och då är hon oftast trött på sitta still och vill att jag leker med henne. Så då gör jag det. Jag sjunger och studsar med henne i knät och slänger upp henne i luften och blåser henne i magen och pussar henne på hakan. Allt för ett leende eller två och mer för att höra henne skratta så hon hicka.

Vid tio eller elva tiden blir Grumpy alltmer butter och då är det tecken på att hon har tröttnat och vill sova. Jag lägger henne. Ibland vill hon mysa lite vid brösten innan hon ersätter den med tummen och suger tills hon somna och tappa tummen. Ibland somnar hon direkt och jag smyger ut. Jag hinner gå på toaletten, och börja varma min mat för sen är hon vaken. Ibland äter vi ihop. Ibland tuggar hon på något jag ger henne.

Jag har blivit bättre på att gå ut. Varje dag försöker vi något. Promenad eller träffar andra människor. Sen kommer vi hem och börja förbereda middag. Går ner i varv. Sen sover Grumpy och jag försöker hitta ordatt skriva. Men vissa dagar kommer det inget och jag stirrar ut i luften tills jag ska sova2015-09-27 18.41.02

vissa dagar är perfekta men jag kan inte beskriva det.

2015-09-29 13.12.34

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *