En dag på Junibacken 

Med bara lilla Grumpy. Min och Grumpys egen utflykt.  Köpte biljetter till Junibacken då lets deal hade ett erbjudande. Inträdesbiljett för halva priset. Tänkte det kunde var en kul grej för oss att göra en tråkig dag. Glömde dock läsa det finstilta att det bara gällde tisdagar-torsdagar. 

Tog därför Grumpy i vagnen efter lunch igår och åkte till Djurgården. Det var samma dag som den stora matchen mellan Ajax och Manchester. Stan var därför fullt med massa supporter. Vädret var underbart. Över 20 grader och solen stekte rejält. 

Junibacken är ett dyrt upplevelsehus där man tagit inspiration från sagornas värld och gjort till en stor lekplats. Det kostar 159kr för en vuxen att komma in och 139kr för ett barn från 2 år uppåt! Som tur så frågade de inte Grumpys ålder utan utgick från att hon var under två. Så där slapp jag betala. Skulle förmodligen ljugit om dem frågat. Hon blev ju precis två. Jag skulle inte gått dit om det inte var för erbjudandet. 

Förutom att det är dyrt måste jag säga att det var riktig fint där. Mysigt plats vid vattnet. Älskar sagotåget med berättelser från Astrid Lindgrens sagor. Väckte minnen från barndomen och tiden med böckerna. I sommar ska jag nog springa i olika anktikvariat och leta gamla Astrid Lindgrens böcker. Inte Pippi men vissa bilderböcker som Allrakäraste syster. 

Grumpy var inte lika förtjust i sagotåget. Hon blev rädd för vissa delar under färden som var mörk och kuslig. Vissa av AL är lite mörka. Så som Bröderna Lejonhjärta där Jonathan dör i början. Junibacken passade inte två åringar så jättebra. Tror hon skulle uppskatta stället mer som fyra fem åring.

Grumpy gillade trädet med bananer. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *