Dagarna i Malmö

…har gått så fort så fort. Snart åker jag och Grumpy tillbaka upp till Stockholm igen och vår nya lägenhet. 

Dagarna i Malmö har varit helt fantastiska. Jag har kanske inte hunnit med exakt allt jag velat men de viktigaste har jag gjort. 

Redan första hel dagen i Malmö träffade jag bästisen och min lilla gudson. Fick testa på bästisens bärsele när Grumpy blev grinig. Då passade jag även på att bära upp en gråtande minigris. Så ett barn i ryggen och en i famnen. 

Det blev släktträff under farmors 100års dag och jag fick träffa min kusin som bor i Göteborg. En gång i tiden stod jag henne nära i typ ett år men sen blev hon mamma och vi slutade prata. 


Grumpy fick hänga med mormor och morbröderna. Mormor fick vara barnvakt en gång under dessa två veckorna. Det gick tydligen så där. Lillebror hade samma dag kompisar över så hon var väldigt skygg och ville bli buren hela tiden. Fick äta eggtarts som en vän till familjen bakat. 

Träffade bästisen igen och vi shoppade i stan. Vi skulle någonstans mer men tiden försvann. Grumpy fick jaga ankor som stod och tittade nyfiken på vad Åhléns hade till salu. Jag testade ett hårband på minigrisen och Grumpy testade hattar. 

Medan jag var i Malmö passade mannen på att fylla år. Jag uppvaktade honom med en kollage av bilder på honom på instagram.  

Bästisen lärde mig en dag att baka egg tarts. Nu vet jag hur man gör. Grumpy fick smoothie medan egg tarts stod i ugnen. 

När Grumpy var ute och lekte trampade hon nästan på hundbajs. Tur hon inte gjorde det. Fattar inte varför folk inte plocka upp efter sig. 

Köpte turkisk godis en dag när jag var inne i en butik i Rocent. Den var inte lika god som den bästis köpte till mig från Turkiet eller den som min kollega bjöd på en gång. Varje gång jag träffade minigrisen passade jag på att ta selfies med honom. Innan jag kom ner till Malmö hade jag bestämt att jag skulle samla mina bästa tjejkompisar på brunch. Det blev en söndagsbrunch på en vietnamesisk restaurang Nam Do. Vid första blicken verkade allting så gott och jag ville äta allt. Men sen efter första skål Pho så var det meehh. För mycket glutamat. Hatar när jag behöver dränka mig i vatten för att släcka törsten. Pho skål full med glutamat. Älskar annars äta nudelsoppor. Det var iallafall en mycket trevlig upplevelse och vi hade en riktig trevlig förmiddag.Dessa människor är de bästa vännerna i världen. D och jag har varit vänner i 25 år nu. Hon är inte den första jag ringer till när livet är ett kaos men jag vet att jag skulle kunna. De andra asiattjejerna har jag känt sen gymnasiet. Så det är väl cirka 16 år. D och bästis är väl de jag haft bäst kontakt med.  

Mysig och roligt hade vi iallafall. Hade hoppas på kunna sitta längre men vi blev utslängda då bordet var reserverad. Fastän jag sa jag inte ville ha nåt köpte tjejerna nåt till mig. Ville inte ha nåt att bära upp. 

På min födelsedag såg jag en häst på vägen till bästis. Jag och Grumpy tittade en stund innan vi gick vidare. Mötte upp käraste bästis och minigris. Vi gick till falafel huset nära stadsbiblioteket och tog varsin falafel rulle som var ok men inte bästa. Jag gillar varmt bröd och varma falafel. Gillar inlagd gurka och lite persilja i men fanns inte mycket av de ingredienserna. Lite besviken. 


Men jag är nöjd med min dag. Bästis bjöd på bakelse och sitt sällskap. Vad mer kan man önska sig!? En dag var jag barnvakt åt minigris mellan hans mamma var och klippte sig. Han var så snäll så snäll. Jag fick känna på hur det var att vara tvåbarns mamma. Grumpy var snäll hon med. Bad mig inte bära henne men det var inte lätt. Som att lyfta upp Grumpy på en gunga och sen ner igen. 
Under kinesisk nyår gick jag och Grumpy över till gudmor och sa hej. Vi blev bjudna på magic cake och lite lekte en sista gång med minigris och bästis innan det var dags att bege oss hem. 

Sista dagen i Malmö bakade jag kanelbullar som blev väldigt omtyckt av mina bröder. Hade tänkt ta med några till tågresan men fanns bara en kvar på morgonen. Min familj är riktiga gottegrisar. 


​vägen hem hade vi sällskap med ett barn i nästan Grumpys ålder och tillsammans tittade de på youtube och lekte med Bolibompa app. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *