Dagar som idag

…önskar jag att jag inte var mamma. Hemsk jag låter men jo jag erkänner att jag saknar den barnlösa tiden ibland. Hur mycket jag än älskar Grumpy så saknar jag tiden innan hon kom till. 

Jag saknar inte behöva bry mig om någon än mig själv. Kunna gå ut och träffa vänner när jag kände för det. Komma hem när jag kände för det. Kunna gå på fin restauranger och äta i lugn och ro utan att behöva hålla koll på ett barn. Bara gå ut och äta utan att skämmas för att mitt barn slänger mat på golvet. Gå ut och handla utan att ha ett barn som lägger sig på golvet i butiken och skriker efter uppmärksamhet. Kunna gå på bio eller annat föreställning. Kunna boka en RESA! Åka vart jag vill och inte behöva tänka på barnvagn, ekologisk solskydd, barnvänliga resmål, mat och underhållning. Kunna SOVA! Kunna sova tills kroppen känner sig utvilad. Ingen sparkar eller armar eller rumpor i ansiktet. Inte behöva byta bajsblöjor och tänka på potträning. Kunna jobba och tänka enbart på karriären och lite mer. 

Jag är så trött. Jag behöver semester från att vara mamma. Kunna vara ifred utan en klängig unge. 

Jag är så trött. Ibland vet jag inte ens om jag gör rätt som mamma. Det känns som jag gör fel hela tiden. 

Idag är en sån-jag-vill-inte-vara -mamma dag. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *