City of brotherly love

Philadelphia staden där Amerika föddes. Staden grundades av William Penn under 1600 talet och namnet är grekisk och betyder broderlig kärlek.
Mycket lugn stad med lugna människor. Om New York är Stockholm så är philly Göteborg.
Det är värmebölja här. Igår var det 37,2 grader. Men jag och V kämpade bra värmen. Vi gick från ena historiska byggnaden till den andra. Fick även en privat guide i Macy’s som var i en historisk byggnad med 50 hissar. Var rätt fascinerande. Människorna här är extrem trevliga. Amerikanarna vi har träffat har överlag varit jättevänliga och hjälpsamma. Men är de från en mindre stressad stad är de vänliga på ett annat sätt.
Vi ville testa på deras philly cheese steak och frågade lokalbo var som var bäst. Blev rekommenderad en som hette Pats. Vi trodde det var en restaurang men vi mötes av ett gatukök. Vi fick maten på en min. Tog ingen mobil bild men cheese steak är nötkött, skurna som kebab men lite tunnare. Väldigt torrt och det läggs i en baugett och sen smält ost över. Voila chesse steak. Hur var det? Ätbart men inte imponerad. Dyrt var det med. 9 dollar för en chesse steak!
Jag har ätit mycket skit här, inte mycket grönsaker eller frukt alls. Så igår gick vi in till Walmart. Tänkte köpa lite frukt. Men deras frukt avdelning var riktig begränsad och dyrt! Till slut blev det mini morötter och frysta aprikos.

image

image

Och sen massa sånt. Min tandläkare kommer att tjäna pengar på mig.
Snart lämnar vi Philly och åker mot huvudstaden!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *