Choklad!

Idag började den årliga chokladmässan på Stockholmsmässa som pågår i 4 dagar. Detta blir det femte året i rad som jag går. Första gången jag var på den var på Nordiska museet men för några år sedan bytte dem till Stockholmsmässan och det blev mycket bättre. Det är årets mässa för mig. Jag älskar gå dit och provsmaka choklad och köpa billiga praliner och chokladkakor. Fint choklad och god choklad och så finns det lite lakrits som jag köper också.

I år gick jag med Grumpy, svägerskan och lille kusin. Köpte inte lika mycket som förut, vilket jag måste säga att jag var stolt över. Jag överköper ibland av rent impuls och så ligger det där och bli dåligt. Anledningen kan också vara att det är mycket svårare att köpa med barn. Jag kunde inte ta mig fram lika lätt som förut. Kunde inte provsmaka det jag ville. Grumpy ville ett par gånger inte ligga i vagn så jag fick bära henne så hon fick se sig om. när hon väl låg i vagnen och sov ville jag inte lämna vagnen utan uppsikt. Har en orostanke att någon kommer förbi och bara rulla iväg med min Grumpy. Alltså inte så mycket provsmakning som jag ville. Var en hel del barnvagnar på mässan. Såg en några dagars gammal bebis. Så liten så liten. Skulle aldrig gå ut bland så många med ett så litet barn.

Nu håller jag tummarna att Grumpy inte bli dålig i magen. Jag däremot har gått omkring och släppt illaluktande gaser lite hela kvällen. Tur att Monkeyboy inte störs av det och säger att han fortfarande älskar mig trots mina gaser.

2015-10-08 13.56.23Grumpy vaknade precis och ville absolut upp och se chokladfontänen.

2015-10-08 17.24.01

Samtidigt som det var chokladmässa var det även Hem och Villa mässa. Grumpy fick ligga på en Tempur säng. Låg bra där tills lille Kusin kom och petade henne i ögat. Som tur hände inget. Men modersinstinkten sattes in rätt snabbt. Jag knuffade bort honom och fick dåligt samvete efter det. Tänk om jag hade tagit i och han hade ramlat ner från sängen. Men som tur var det bra även där. 2015-10-08 18.14.56

kom hem med lagom mycket. Åt lite på mässan kom hem med lite. Nöjd och belåten med dagens inköp.

Minus i år var mindre tester, svårt att gå med barnvagn. Jag var inte lika fri som förut dessutom behöva leta toalett för att byta blöja och ta fram brösten för att amma.

Var några tanter som kom fram och ville hälsa på Grumpy. Hon fick en hel del uppmärksamhet även av förbipasserande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *