Cannelloni och Hot Pot

När det bli kallare blir jag alltid så sugen på äta nudlar och hot pot. Inget slår kylan bättre än nåt ångande varm. Nudlar äter jag rätt ofta men inte hot pot. Undrar varför.  Så lätt att göra.  Så när svärmor i veckan kom med två bitar entrecote bjöd mannen in sin familj på middag. Så igår hade vi gäster.  Svärmor, svägerska, svåger och svågers tjej var här.  Svärmor passade på att tömma sin frys och hade med sig massa räkor, (som jag egentligen bojkotta pga miljöförstöring) sidfläsk, musslor, älgkött, lever och kycklingmage. Mycket mycket mat blev det. 

vi åt en hel del. Förutom det svärmor hade med sig hade vi enoki svamp som jag älskar, entrecote och lax. Gud vad det var gott med Hotpot.  Vi åt nästan 1.5 kg entrecote. Det blev mycket mycket över. Svärmor fick ta hem lite av det hon tog med sig som lever och mage. Ikväll blir det hot pot igen. Kul med bara mig och mannen. Kände att folk snodde mitt kött hela tiden för att jag äter well done och de andra äter halv råa. 

Svågers tjej gillar inte Hotpot. Kan i och för dig förstå henne. Alla dela en hel skål med saliv. Mumsig. Sen är det rena kriget ibland. (Var det för mig med mitt kött. Jag la ner och sen när jag ska fiska upp var den redan uppäten.)  Tjejen är dessutom lite kräsen med mat. Inga ben, inga senor och fläskig fett eller slim. Efter att rådfrågat bästis blev det cannelloni med spenat. (Tänkte lägga i champinjoner, tur jag inte gjorde visade sig att hon inte gillade champinjoner). Hon tyckte cannelloni vad gott. Två portioner tog hon. 

När Jag ändå skriver om mat. I måndags när svärmor var här gjorde jag pasta med hummersås och räkor. Hon tyckte det var supergott och frågade hur jag gjorde. Glad blev jag. Den kvinnan brukar oftast bara kritisera.  

men det var en magtillsfredställande lördag. Ser redan framemot middag. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *