Böcker jag har läst under januari

Under januari månad hann jag läsa åtta böcker och dessa var:

Brandon Sandersson – Mistborn: Well of ascension. (4/5)
Jennifer Niven – Som stjärnor i natten (4/5)
Stina Stoor – Ojura (3/5)
Vilhelm Moberg – Utvandrarna (4/5)
Katarina Wennstam – Flickan och skammen (5/5)
Vilhelm Moberg – invandrarna (4/5)
Vilhelm Moberg – Nybyggarna (4/5)
Jonas Trolle – Jakten på kapten klänning (3/5)

Av alla dessa åtta tyckte jag att jag läste sex stycken fantastiska böcker och två lite mindre bra. En av dessa åtta var en kort novell. Två var en samhällsvetenskap/skildringsböcker. En fantasybok, en YA bok och tre svenska klassiker. Jag bestämde mig för att läsa Vilhelm Mobergs Utvandrarna serien. Läste de tre första men ska inte läsa Sista brevet till Sverige. Kanske om några år men jag gillade hur Nybyggarna slutade. Det räcker.

Månadens bästa bok måste gå till Flickan och skammen. Så fantastisk bra skrivet och berättad. Väldigt aktuellt och stark bok. Jag bad mannen läsa den med men än så länge har han inte läst klart än.

Månadens sorgligaste måste gå till YA boken Som stjärnor i natten. Jag satt och fulgrät framför mannen och Grumpy. Ville egentligen inte. Jag försökte dölja det med att hålla boken framför mig men så kom mannen fram och ställde en fråga. Jag försökte torka bort så mycket som möjligt men mina ögon var helt röda och han utbrast ”Gråter du?!” och skrattade lite. Länge sen jag satt så där och bölade. Men det var en väldigt gripande bok om psykisk ohälsa och det här med självmord. Väckte lite minnen.

Månadens sämsta bok var nog Jakten på kapten klänning. Jag hade nog förväntat mig lite mer lik Skuggans lag men den var mer en thriller/deckare. Borde kanske läst mer om vad den handlade om innan jag började. Mannens kompis som fick höra att jag gillade samhällsskildringar rekommenderade mig den.

Så nu har jag börjat jobba och jag har dessutom börjat titta på en kinesisk tv-serie i supersnabb mode får helt enkelt se om jag hinner läsa. Det tar 30 minuter med buss till jobbet. På den sträckan ska jag försöka lyssna på ljudbok. Just nu läser jag Born a Crime.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *