Bo i norr och vara i syd

Jag minns en berättelse som jag fick höra när jag var liten. Det handlar om en mycket vacker flicka som bodde med föräldrar som älskade henne djupt. Men en dag tyckte dem att det var dags för henne att hitta någon och gifta sig.  Flickan fick två friare, en från norra delen av landet och en från södra delen av landet. Den första var en mycket rik man som bodde i en stor vacker palats och han hade pengar att köpa allt som flickan kan tänkas vilja ha. Enda nackdelen var att han var jätteful. Den andra friare såg mycket bättre ut än första friaren. Han var vacker och snäll men han var en mycket fattig man som kämpade hårt för att överleva dagen. Föräldrarna lät flickan välja vem hon ville ha. Flickan kunde inte bestämma sig. Hon ville ha båda. Hon ville äta hon den första friaren och låta honom skämma bort henne med lyxsaker men hon ville sova och vara med den fattiga friaren. Men självklart kunde hon inte gifta sig med båda. Hon gjorde inget val och förblev ogift tills hon dog.

Jag känner ibland att jag befinner mig i flickans situation. Jag står alltid och velar mellan två val. Ska jag göra si eller så? Jag har länge funderat på Stockholm eller Malmö. Var vill jag bo när jag är klar med examen? Jag älskar att Malmö är liten nog för mig att cykla runt i. Men mest älskar jag Malmö för alla människor jag känner här. Min familj är här och mina vänner är här. Jag gillar Stockholm för att det är en fin stad. Gillar inte avståndet mellan allting. Men jag gillar storstan och möjligheterna. Men jag har inga människor där uppe som jag längtar efter. Ingen familjemedlem eller en vän som jag kan luta mig mot när livet känns tungt. Den enda är V men det är inte samma sak. Ibland förstår han mig inte på det sättet jag vill att han ska förstå mig på och därav behovet av en vän. Ibland behöver jag vara med någon annan än honom.
Livet innehåller stora val ibland. Var vill jag bo och bilda familj? Vad vill jag jobba med och vem vill jag leva med. Mitt liv har verkligen inte blivit så som jag hade föreställt mig. Men för fem år sedan gjorde jag mitt val och jag ångrar inte det. Både bra och dåliga saker har hänt under dessa fem åren.  Jag kanske måste göra ett nytt val…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *