bara vara tyst

Det är bara när Grumpy sover som det finns tid för mig och tid att älta mera saker som egentligen inte är bra för mig. Jag saknar min psykolog. Saknar någon att reflektera och som inte kritisera mig som henne. Någon som lyssna på mitt ältande utan att döma. Nu pratar, ältar och tänker jag i tystnad.

En återkommande övning eller session eller vad man nu kan kalla det handlade om mitt problem med att hålla mina tankar, och åsikter för mig själv. Jag sa att jag kanske oftast inte ha någon tanke eller åsikt om saker och ting. Men något måste du tycka brukar psykologen säga. Och då kommer det där med att tycka fel. Tänk om jag har fel tankar och åsikter. För det är lätt att ha det för sen helt plötsligt hamna man i ett fack som kanske inte stämmer men just för att man tyckt det är man dömd och placerad. Därför tänker jag för mig själv, för att ingen ska säga du är si och du är så.

Men skriva kan jag kanske…

Mina vänner tycker att jag curla Grumpy sa jag en gång till henne. Vad tycker du själv frågade hon mig. Jag blev ledsen. Hur tänker du kring det försökte hon igen. Vet du och dina vänner vad curling betyder.
Ja, det är det där spelet man sopa mattan och det är föräldrar som gör allt åt sina barn. Föräldrar sopar mattan åt barnet så de glider bättre. Och så vågar jag säga för det är fria åsikter och tankar i hennes rum. Nej. Hon är en bebis. jag kan inte curla en bebis för hon är en bebis. Hon kan varken göra något eller förstå något. Gråta är hennes sätt att kommunicera med mig. Att säga att något är fel. Hon vill ha mat, hon är trött, hon är smutsig, hon ligger obekvämt, hon är ledsen och vill att jag krama henne. Och så kommer vi fram till det. Ingen kan curla en bebis, ett litet barn. Om hon kan torka sin egen rumpa och jag torkar den åt henne ja då curla jag. Och det känns som jag har rätt åsikt där.

Nästa gång någon säger att jag curla Grumpy säger jag man kan inte curla en bebis. Men ingen hör mig. Eller så är det bara så att min röst inte är stark nog eller så är någons åsikt att jag curla lika stark som min åsikt att jag inte curla. Då lägger jag min röst för jag orka inte säga mer. Det finns en röst inom mig som är starkare än alla röster utifrån.
”Det spelar ändå ingen roll. Du kommer aldrig duga som du är ändå”

Ibland är det rätt skönt att inte tycka något alls. Bara vara tyst.

IMG_2013

 

One thought on “bara vara tyst

  1. Jag vet att du är en känslig person och tar lätt illa upp om man säger saker, men ibland så menar jag inget illa. Vad vet jag om hur det är att vara mamma och om att curla sina barn? Du behöver inte tänka så mycket på det och bli så ledsen över det. Det är inte menat som kritik, men som en diskussion över hur man borde göra när ett barn gråter. Du skickade artiklar till mig och påpekar för mig att jag inte kommer att vilja bära mitt barn i bärsele i framtiden för att jag tyckte att du bar grumpy för mycket. Jag vet att det är svårt, men jag tror att du måste sluta vända alla taggarna utåt så fort någon säger något om barn, bebis eller uppfostran. För ibland känns det som att man går på tunn is varje man säger något sånt till dig. Du går direkt i försvarsställning och det är inte alls meningen att göra dig upprörd. Ibland skojar jag, ibland tror jag att det är på ett visst sätt eftersom jag inte har barn och inte vet, men jag resonerar med dig. Jag vill bara säga ingen har mer rätt än någon annan, och hur du väljer att göra är din ensak och du behöver inte känna att du måste försvara dig och din åsikt. Jag menar aldrig något illa och jag hoppas att du vet att jag tycker att du duger precis som du är.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *