Banaue

Eftersom nätet var så dåligt på vårt föra ställe tänkte jag skriva en liten summering.

Banaue tillhör provinsen Ifugao och benämns oftast av boenderna som ett underverk. Risterrasserna är verkligen ett underverk. Den sträcker sig långt upp i bergen och det kan ses nästan var som.
Vägen dit var guppig och svängig. Vi tog bussen från Manila som kostade 450 peso. Finns bara ett bolag upp hit. ”Ohayami”. Det jag lärde mig från bussresan är att ha rejält med varma kläder på sig för det är så fruktansvärt kallt på bussen och jag är inte en frusen person. Jag hade en munktröja, min sommarjacka, och leggings och frös.

image

Utsikten från där vi bodde. Native Village inn.

image

Jättevackra risfält. Det är odlingstid nu men under sommaren ska det tydligen vara ännu vackrare.

image

Under tripen till Hapao risterrass fick vi gå på stigar mellan fält. Var vackert trots regnet som föll.

image

Där vi bodde: Native Village Inn bodde vi i så trähyttar. Var riktig mysigt. Hotellet låg en bra bit från stan.9 km in, krokiga och lerig väg. Det är enkelt och vackert. Personalen var väldigt hjälpsamma och trevliga. Men de är rädda för deras egen husdjur: apan. Maten kan antingen ätas vid gemensamma matsalen eller ute vid deras viewpoint. Ett bord med utsikt mot bergen. Väldigt vackert. Där satt vi när det inte regnade. Toalett och dusch fanns utanför hyttarna.
Hyttarna är inte hel vältäckta. Hål lite här och där. Träd och halm/strå trots allt. Värst av allt var kylan. Gud vad vi frös om kvällarna. Vinden går rakt igenom. Vi låg i jackor, fleece och tre filtar var. S hade till och med halsduk på sig.

Stället var dyrt till skillnad från andra boende. Man kan säkert få bättre isolering och så vidare men det var en upplevelse. Lite nackdelar som jag såg var hur lång från stan stället låg. Du kunde inte gå någonstans om du inte hyr en guidetur. Visst lite promenad kan du göra men vad kan du gå liksom. De som åker dit är där för bland annat smekmånad. Är där en eller två dagar sen dra dem. De hyr en guide och åker till Hapao eller Batad.
En annan liten minus med avståndet är. Du inta alla dina tre måltider där vid deras restaurang/matsal. De kan därför ta en bra pris för det. En brödskiva med smör kostar 45 peso vilket motsvarar 7 kr. Deras frukost var inte nån höjdare. Men de hade ett par rätt goda lunch/middags rätter.

image

Pancit, stekt nudlar, inspirerad från det kinesiska köket.
Deras guideturer kostade också lite mer än om man skulle tagit en från stan kanske.
Vi var där i fyra nätter och allting gick på lite mer än 2000 kr. Jag och S känner oss ändå nöjda. Vi fick uppleva en annan typ av boende. Så jag rekommendera stället. Vill bara punktera upp lite minus. Kan inte bara säga bra saker ju. Nu ska jag väcka S.

image

Väldigt frusen människa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *