Augusti

En gång i tiden älskade jag att skriva men tider och människor ändras. Nu skriver jag inte lika mycket längre. Hela augusti kom och gick. Mycket jag velat skriva och spara för att läsa om senare men inte gjort. Jag tror jag har över tio inlägg i mitt huvud. Inlägg om graviditeten, om Grumpy, om livet, jobbet, kärleken och allt mellan himmel och jord. Men nu ska jag istället komprimera allt till en augusti sammanfattning.

Om den psykosomatiska hälsan

Augusti har nog inte varit en utav mina bästa månad. Det har varit stormigt i huvudet och jag har känt mig så nedslagen nästan varje dag. Ibland känner jag att om inte jag hade haft Grumpy hade jag nog inte orkat stå, gå eller ens andas. Det samma gamla med jag vill inte dö, inte riktig, men jag vill inte leva heller. Jag känner mig bara tom. Flera dagar i augusti ville jag bara sova bort och strunta i allt men är man mamma så är man det. Då var det bara att tvinga kroppen att orka. Tvinga musklerna kring munnen att le och skratta. Allt för att orka dagen.

Om graviditeten

Mot slutet av augusti gick jag in i tredje trimestern. Den var inte så farligt som jag hade inbillat mig att den skulle bli. Magen växte som bara den och rörelserna ökade. Jag hade lite foglossning och ryggsmärtor efter en lång dag. Men det gick bra ändå.

Nervositeten över stundande förlossning och livet som två barnsmamma ökade. Tillsammans med ångest och allt det andra jag kände så är jag rädd för att drabbas av en förlossningsdepression. Med Grumpy hade jag regelbunden kontakt med en psykolog fram till januari 2016. Men nu har jag ingen sådan.

Så mycket jag känner oro och ångest över.

Det roliga är iallafall att se magen röra sig och veta att trollet förmodligen mår bra.

Om böcker jag har läst

Jag har under augusti läst två böcker. Ena från min att läsa lista och en som jag bara råkade snubbla över. Lånade dem som e-böcker från bibliotekets sida och läste när tankarna var i högfart. Ena boken var Doktor Glas av Hjalmar Söderberg (3,5/5) helt okej bok som leder till några tankeställningar. Som är det okej att döda en person för att rädda livet på en annan?

Andra boken är en som jag velat läsa länge.

Rebecca av Daphne Du Maurier (3,5/5) en gammal klassiker. Tycker den påminner en hel del om Jane Eyre. Samma typ av miljö och en kuslig herrgård med en hemlighet och några suspekta karaktärer. Trodde jag skulle tycka bra om den men nja jag gillar nog Jane Eyre lite bättre.

Augusti i bilder

Vi firade sötaste gudsonens 1 årsdag med vattenmelonstårta och blåbärskrig.

Efter en del tjat fick jag tillslut min falafel och det var den godaste jag ätit på länge.

Malmö festival startade sista helgen jag var i Malmö. För mig är festival = mat. Jag och Grumpy delade på en langos. Hon åt fyllning och jag åt fritösbrödet.

Hon tyckte inte om denna fushion rätten. Koreansk marinerad kött med kimchi och chilimayo och pommes.

Gudmors svåger vann en uppblåst klubba och Grumpy lär sig jaga som en neandertalare. Ja jo ibland lär jag ut lite våld.

Vi flög hem en måndag eller tisdag minns inte nu. Grumpys första flygresa sen japanresan.

I Stockholm sken solen nästan varje dag och dem hade inte haft nån regn. Så vi passade på att bada i lekpark och springa nakna fram och tillbaka i duschen.

Hängde en del med svågern som hade semester. Passade på att spontan grilla i våran altan.

Vi åt kräftor på altanen och satt ute och njöt av augusti myggorna och gjorde grimaser.

Hittade björnbär, blåbär och plommon, utanför altanen. Det är bra att bo så nära skogen.

Nån helg då jag inte jobbade åkte vi till gröna Lund och åkte lite karuseller. Jag hade då blivit lite för tjock så det var mannen som fick åka med Grumpy.

Sen så hängde vi en hel del med Glader och hennes mamma. Glader skulle börja förskolan och C skulle börja jobba. Då tänkte vi att vi måste passa på för sen blir det inte mycket mer häng.

Det var augusti det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *