Apans år

Gott nytt år!  Nu är vi inne på apans år.  Spännande och ett roligt och bra år hoppas jag på.  Min mamma föddes på apans år. I år känner jag en del apor som ska födas. Längtar efter två av aporna.

När vi var små brukade vi varje nyår gå till min farmor och fira nyår där. Vi tog alltid ledigt från skolan och så var alla kusiner och deras barn hos farmor.
Grumpy har mormor här men vi gör inte så stor grej här hemma. Istället åkte vi till tempel. Mamma var där redan jättetidigt. Så tog Grumpy på bärsele och traskade dit. Kom lagom i tid till bönen.
Grumpy var med en liten stund och tittade fascinerad på alla tanter och farbröder som bockade och bad. Sen blev rökelse för stark. Vill inte utsätta hennes lungor för så mycket. Enligt lungläkare kan det vara lika farligt som cigaretter och passiv rökning.

Grumpy var väldigt populärt där. Alla ville vara med henne och bära henne. Jag var riktig stolt över henne. Inte en enda gång hörde jag henne gråta. Hon var hur nöjd som helst och charmade folk.  Så hon passades omkring medan jag stod i bakgrunden. Efter lunch och tårta (som jag tackade nej till) åkte vi hem. Grumpy somnade nästan direkt när vi kom ut. Passade på att handla lite innan vi gick hem.

En riktig glad och lycklig tjej var hon idag. Precis som hon annars brukar vara. Svårt att natta bara. Hon ville fortsätta leka och förstod inte hur trött hon var. 

image

Några av många tanter.

image

image

Många Hong bao fick hon av folk. De bara kom och gav henne. Fick väl ca 5

image

Min älskade bebis. En riktig charm troll ibland.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *