Allt om mat!

Denna vecka har fokuset legat mycket kring mat känns det som. Mat mat och mat. Sen lite foto och lite snö. Jag önskar ibland att jag var bra på att laga mat, god mat men det är jag inte. Jag älskar dock att äta. Väldigt mycket. Sen jag blev mamma har det varit en lyx att kunna äta varm mat. Grumpy valde konstig nog alltid mattiden till att gnälla och vilja bli buren. Så det var alltid kall mat och mat över spisen som gäller. Nu när hon blivit äldre handlar det om att äta snabbt och äta rester från Grumpy speciellt när jag inte gilla slänga mat.

I fredags när vädret var något mildare och trafiken gick igen som vanligt vågade jag mig på att ta med barnvagnen ut. Mötte upp en kompis vid perrongen och så bestämde vi oss för att ta pendeln till MOS (Mall of Scandinavia). Det är bra med såna stora köpcentrum nu när det är så kallt ute. Vi var hungriga när vi kom fram. Men min väninna behövde amma sin bebis så jag tog min bebis och gick en runda så länge. Ville även få min bebis att sova. Vi har sett  en rullbanssushi restaurang planeras att öppnas inne i köpcentret men fanns ingen satt datum. Så när jag och Grumpy gick runt såg vi det. Folk satt och åt rullbanssushi. Så när kompisen var klar då begav vi oss dit men de hade ingen plats men bad oss återvända efter 20 min.

20 min senare:

2016-11-11-14-19-46

Teppanyaki hade de inte öppnat ännu. Så dit kommer jag att gå igen för att testa deras teppanyaki. Såg att borden var färdiga iaf.

2016-11-11-13-28-35

Vår första blygsamma första tallrikarna. Det fanns två spår. En uppe och en nere. Spåren uppe var med varm mat och nere kall mat. Vi satt i slutet av bandet. Varm maten kunde vi ta direkt från köket men kall maten kom sist till oss.  Varm maten var rätt så asiatisk. Jag tog mycket wokade svamp, räkor och musslor. Testade även deras friterade grejer som friterad kyckling, räkor och banan.

2016-11-11-13-47-16

Bra med luckor som man kunde öppna och stänga. Höll maten varm och skydda mot eventuella bakterier. Premiär priset för buffelunchen var 138 kr. Så man få inte ha för höga förväntningar på utbudet. Det sushi som kom till oss var mest California Rolls. Vegetariska men utseendet kunde varierar. Nigiri fanns det lax, avokado, räka, tofu, ägg och bläckfisk. Ja. lite tråkiga. Sen när vi var helt mätta då dök en kräfta upp bara så där. Grumpys favorit var vindruvor. Ja hon ville inte sova och hon ville inte sitta själv så hon fick sitta på mig och äta lite av allt möjligt. 2016-11-11-13-47-30

2016-11-11-14-11-23

Minst 3 gånger kom servitören och rensade såna höga från vårt bord. Vi var väldigt hungriga.

2016-11-11-13-54-27

Mätta blev vi. Men det bästa med dagen var. Jag köpte ingenting. Betalade bara min mat. Inget onödiga grejer.

Söndag:

Helgen har varit superb. För det första har jag inte behövt laga mat och ändå fått rätt hyfsat mat. Mannen har under lördagen lagat maten. Han är inte bra kock. Men man kan inte klaga när man få maten serverad. Till lunch värmde han rester och gjorde en äggomelett med rester från kylen. Till middag blev det stekt lax med ris. Han är inte bra på kryddor och låter såser ta sköta smaken. Men som sagt. Klagar jag måste jag laga maten själv.

Idag, söndag var det sista dagen för Sthlm mat och vinmässa. Matmässa med andra ord och en fotomässa. Förut gick jag ofta på fotomässor men det har inte blivit mycket senaste tiden. Inte för att intresset har svalnat utan mer för att jag inte hinner fota och tycker jag är så dåligt så vill inte ens ta upp en kamera. Men matmässan var skoj.

Jag fick en goodiebag från Mathem med lite allt möjligt  som kaffe, alkoholfri öl, kall kaffe i flaska, tvättmedel, majonnäs, wasaknäckebröd och grillvantar.

Jag köpte skånsk chips som jag inte sett ute på butiken förut.
Jag köpte god choklad och smakade lika många som jag köpte.
Jag provsmakade en hel del salami och korv och kyckling och lakrits.
Jag provsmakade lax som smälte i munnen och så köpte jag också det.
Jag drack en riktig god äppelmust som var så fullt med äppelsmak att det kändes som jag precis sög ut saften från ett äpple.
Jag provsmakade en del konstiga chips så som thai chips, lemon chips, och stark chips.
Jag provsmakade Råsafts nya smak som fortfarande är under produktion. Äpple, chili och ingefära.!! Det brände till i munnen ett bra tag efter. Vet inte om jag skulle klara en hel flaska.
Jag smakade på en del bröd och köpte hem lite bröd. 2016-11-13-12-36-15

Mycket kyckling montrar. Min väninnas svägerska köpte en hel grillad kyckling som var riktig god. 2016-11-13-12-58-31

Var lite sugen på att köpa en risbräck men jag gjorde inte det. Yay. poäng poäng.

2016-11-13-13-38-27

Älskar bröd. Köpte två limpor med mig hem.

Från fotomässan beställde jag en fjärrkontroll till Canon. Var lite sugen på köpa ett stativ också men de hade inte det inne så får väl gå till butiken och se om jag kan fjäska till mig ett bra pris. Det som tog mest tid var fotoframkallningen vi gjorde. Det var många i kön och när jag ville göra det tidigare så gick det inte. Något fel på min mobil. Fick lösa det genom att skicka bilden till min kompis så fick de ta det från hennes mobil. Jag skrev ut en liten bild i aluminium. Hade tråkig nog ingen högupplöst bild från systemkamera så fick bli en bild från mobilkamera. Synd synd för det var bra mässpris.

Efter mässan kom jag fram till att det var den längsta tiden jag någonsin varit ifrån Grumpy. Lite mer än 5 timmar var jag borta från henne. Aldrig lämnat henne så länge. Glad var hon när hon såg mig. Mannen hade dock inte fått henne att sova middag så hon var trött. Kröp intill mig och somnade. Inte bra alls. Får se hur lillen sover i natt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *