7 månader och 9 dagar

Kära Grumpy!

Detta är mitt andra brev till dig och du är nu som rubriken säger 7 månader och 9 dagar gammal. Hoppas bloggen finns kvar när du är gammal nog att läsa. Det kanske kan vara nåt att läsa eller kanske inte.

Imorgon är det sista dagen på år 2015. Sen kommer vi till ett helt nytt år och nya dagar. Kanske inget du märker av nu. Du kommer att få uppleva ditt första årsskifte utan att komma ihåg det. Det är mycket du inte kommer att komma ihåg så detta blir både för dig och mig. Du har upplevt din första jul och första snö. Imorgon får du se fyrverkeri eller kanske höra det eller bli väckt av det. Det återstå att se.

Ditt första jul tyckte jag var rätt bra. Julaftonsmorgonen började med att du vaknade och fick öppna ditt första paket. Du slog mest på pappret och drog i snöret. Jag fick hjälpa dig slita upp paketet sen var du mer intresserad av pappret än av innehållet. Jag var nog den som var mer exalterad över grejerna du fick. Ditt första paket någonsin från pappa, (pappa tror inte på att köpa saker då du förmodligen inte kommer bli glad över dem) var en nalle. Ful var den. Ett monsternalle från någon anime. Rund och brun med horn och tänder. Hela var förstås mjuk. Av mig fick du en blå/vit gunghäst. Du har sett mig bygga ihop den två kvällar i rad. Men du såg mig aldrig göra den avslutande byggandet kvällen innan julafton. Du fick provsitta och gunga. Ditt uttryck var lite likgiltig men du verkade gilla den. Du höll i dig hårt och när jag tog dig därifrån ville du inte släppa taget. Du fick även två pekböcker av mig. Inte så wow presenter jag vet. Den present du verkade gilla bäst var den från faster. Det är en lära-gå vagn som har en liten aktivitetsplatta längst fram där du kan stoppa i klossar och så låter den. Du gillade klossarna bäst för dem kunde du hålla i din hand och tugga på. Morbrors byggklossar tyckte mamma var bäst för dem är väldigt pedagogiska. Mycket gott och blandade presenter från mammas vänner.

Mormor och morbror kom vid lunch och sen var det ni som lekte medan mamma lagade mat. Jag försökte få dig att se på Kalle Anka men det intresserade dig inte.Senare samma kväll åkte vi över till din pappas morbror. Där var det massor med människor och alla ville hålla dig. Du var förvånande lugn och grät inte så mycket men sen blev du trött på folket och ville hem. Ingen hade en julklapp till dig men du fick några röda kuvert. Pengarna satte jag direkt in på ditt konto. Jag hoppas ekonomin ändras så pengarna växer och du har pengar när du bli myndig.

Du kan inte göra mycket mer än det du kunde i senaste brevet. Du kan sitta och lägga dig ner på mage från sittande ställning. Du vänder sällan på dig men du vill gärna sätta dig upp. Lyfter på huvudet men inget händer. Du har börjat lipa/räcka ut tungan vilket är jättesöt. Du gjorde det när du var ca 3 månader också men sen slutade du med det. Nu gör du det igen. Det började med att pappa blåste på dig. Han blåser ofta på dig för att se om du har kvar din hålla andan reflex. Du har den kvar. Men nu vet du liksom när han kommer att blåsa på dig så du vänder bort ansiktet precis när han blåser. När det är klart så vänder du tillbaka för att blåsa på honom men istället så lipa du åt honom. Alltid där. Du ser så busig ut när du gör så där. Du är lite busig. Som din pappa säger, du börja få en personlighet. Du skrattar när jag kommer in till rummet och upptäcker att du fortfarande är vaken. Du är jättesöt när du ler och skratta. När jag ammar dig så kniper du mig alltid på brösten eller på armen. Du drar i fettet vid tricepten och det gör så ont. När jag säger till dig så skrattar du bara. Du bet mig så sent som idag. Du började lite nätt, jag tittade på dig och du på mig och så bet du i lite hårdare och lite hårdare. När jag skrek till då släppte du. Busunge.

Du är inte så jätteförtjust i mat än. Ibland måste vi truga i dig maten men du har lärt dig att bita ihop munnen när det räcker. Hela du bli smutsigt när du äter. Idag har du ätit Pasta Bolognese och du åt allt vi gav dig. Jag hoppas vi kan hålla dig borta från snabbmat och godis. Din faster har låtit din kusin äta på McDonalds och godis etc. Jag förstår henne. När det är svårt att få i ens barn mat och det enda de vill äta är onyttig då vill man hellre att dem äter än inget alls. Men jag tror att så länge jag inte presentera dig för det så borde du inte veta vad det är. Undrar vad du äter för något tio år från nu. Det onyttigaste jag vet just nu som jag ger dig är barnmat på burk. Du tycker om vissa av smakerna. Jag kan inte neka dig dem om det är dem du gillar.

Vad mer gillar du? Du älskar fortfarande att titta på Babblarnas musikvideo. Speciellt andra låten. Du tycker om att titta på tv reklam. Varje gång du hör att det är reklam så vänder du huvudet mot teven och är som förtrollad. Du tycker om Tuggummi extra reklamen märkte jag idag. Den med Ashton Kutcher och pizza slicen. Du skrattade och lyfta på armarna när den kom.
Du är fortfarande mammig men jag är okej med det. Du är inte så jobbig som vissa (din farmor) tror att du är för att du vill vara med mig. När vi är ensamma leker du faktiskt lite själv så jag kan få saker gjort. Jag försöker njuta av den tid jag har nu med dig som bebis. Du växer så snabbt och kommer du inte längre vilja bli kramad och pussad och hållen av mig. Du kommer att gå din egen väg och inte vill du ha mamma hängande efter dig. Jag säger det varje dag till dig. Du är min prinsessa, min skatt, mitt allt. För världen är du bara en utav många bebisar men för mig är du hela min värld.

Jag älskar dig högre än stjärnorna.

Mamma

2015-12-20 19.41.27

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *