14 veckor

I slutet av oktober kommer Grumpys lillasyskon. Jag är alltså inne i min 14e graviditetsvecka. Förra veckan var jag och mannen på första ultraljud undersökning. Den så kallade kub testet för att kolla sannolikhet för bland annat kromosom avvikelse. För mig innebär även kub testet ett sorts bekräftelse på att det faktiskt växer ett barn i magen. Innan dess gick jag inte ut med det till någon. Bara bästis visste och några kollegor på jobbet som gissade till sig det. 

Så nu ligger det ett liv i magen som jag väljer att ha kvar. Även fast det faktiskt överraskade mig lite. Hade liksom gett upp på det med att bli gravid. Tänkte äsch det kommer när det kommer tänker inte försöka. Så bara blev det. Förstå min förvåning när mensen var försenad tre veckor och jag tog mitt första test. Första reaktionen var faktiskt chock och sen nervös blandat med ångest och oro. 

Hur tänkte jag hur kunde vi bli gravida vi som bara legat en gång den månaden och det var inte ens ägglossning. Även mannen blev förvånad och frågade hur? Visade sig att han hade nån bra simmare till i alla fall. Sen kom nervositeten. Kommer jag klara detta. Jag orkar knappt med ett barn. Kommer vi ens ha råd. Orkar jag sova tre timmar om dagen igen. Nu kommer jag liksom ha en två åring och en bebis. Ångest över livet spolade över mig. Men det blir nog bra. 

Så här sitter jag med en 14 veckors gammal mage. Den har blivit större. Många tycker det syns men jag har alltid tyckt att min mage är stor. Brösten är ömma och det känns som tiden jag ammade Grumpy. Skillnaden mellan denna graviditet och då jag väntade Grumpy är illamående! Jag har mått illa sen vecka åtta och det är inte bara lite på morgonen och lite på kvällen så som med Grumpy utan jag har konstant illamående. Orkar inte äta och kan inte ens se mat eller känna starka lukter utan att känna hur det vänder sig i magen. Jag har kräkt mer under dessa senaste sex veckorna än jag gjort under mitt vuxna liv. När jag träffade min barnmorska på mödravården sa hon att det förmodligen är en pojke i magen. Därav illamående. Blir spännande att se om det stämmer. Blir väl bra oavsett. Nu vill jag bara att illamåendes perioden ska försvinna. 


Så där är hen som få mig ligga och inte vilja gå upp ibland. Var frisk barnet mitt! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *