1 månad

Hej trollet!

Idag var det en månad sen du föddes! Grattis på 1 månadsdagen! Tänk att du har funnits i mitt liv i en månad.

Natten till den 26e oktober kom du i raket fart. Jag trodde nästan att du skulle födas i bilen. Jag minns fortfarande smärtan och hela bilresan till sjukhuset. Hur jag skrek och skrek och var så rädd att du skulle komma innan jag fått expert hjälp. Som tur höll du dig tills vi kom fram till förlossningen.

Resten av den natten sov jag ingenting. Jag tittade och tittade på dig. Vem var du frågade jag mig själv. Hur kommer livet vara med dig. Hur kommer du att vara som bebis och framför allt vad heter du. Även fast jag innerst inne visste ditt kön så hade jag inget namn till dig. Så för mig var du bebis troll. Sen blev du Cranky för oj vad du var missnöjd och vad du kunde skrika. När du kom ut skrek du ingenting. Du var så lugn och tyst. Men framåt morgonen så började du skrika. Du skrek för du inte hittade brösten. Du skrek för att jag lade ner dig. Du skrek så det kom tårar. Dina tårkanaler var väldigt utvecklad för du behövde inte skrika länge för att tårarna ska komma.

Sen blev du min Sengångare. Du liknade den sengångaren i Disney filmen Zootropolis när du slog upp ögonen och hur du vred på huvudet. Kärt barn har många namn.

Du vägde betydligt mindre än vad vi trodde du skulle väga. Bara 3195gram. En liten plutt. Sen efter två dygn då vägde du 2.9kg. Vi var ett tag oroliga för din vikt för du gick inte upp så mkt som man ville att du skulle gå upp. En vecka efter födsel vägde du 3009 gram. Men sen sprutade du upp till 3300gram bara enochenhalv vecka senare.

Du gör för tillfället inte mycket. Äter bajsa och sover. Du äter varje tre timmar och bajsa väldigt ofta. Du vill absolut inte sova på babynest på nätterna och du gillar inte sova på mage ovanpå mig men du vill ligga på mage med kinden mot brösten och lite mer på sidan om mig. Eller på min arm.

Du har fått bebisfinnar över hela ansiktet så du ser rätt ful ut just nu. Men du är iallafall min fula söta och väldigt älskade barn! Du lär inte alltid tycka om mig men jag är din mamma och du kommer aldrig bli av med mig. Jag kommer alltid alltid att älska dig tills den dagen jag inte mer finns på jorden!

Från din mamma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *