回家拜年了

Igår tog vi, jag och Grumpy, vårt pick och pack och åkte hem till Malmö för att fira kinesiska nyåret med familjen. Sambon följde med till tåget och hjälpte oss med vagnen. Hade hoppas på att det inte skulle vara alltför många barnvagnar. Men det kommer totalt upp 6 barnvagnar på samma vagn. Blev en riktig barnvagns tetris med att få plats med allas vagnar och folks väskor. Med sjs snabbtåg är det vagn 7 som gäller och alla vet det nu. Iallafall alla vana åkare.  Bra liksom att jag och Grumpy alltid gå på start station och åker till slutstation.

Men med så många barn i samma vagn blir föräldrar mer förståelig när barnen gråter. Man hör inga suckar och himla med ögonbrynen eller massera tinningen. Istället får man sympati leende och nickar. Alla är vi i samma sits eller varit det någon gång. Det räcker med en bebis som skriker och svett dropparna som rinner. Behöver inte de andra dömande suckande.
Men det var synd om de andra utan barn som fick höra och se bebisarna. Den yngsta var liksom 4 veckor. Han var tyst nästan hela resan fram till slutet. 

Grumpy var nyfiken. Hon skulle titta på fönstret och dra i skynke och bordet. Titta på armstödet. Säga hej till de andra barnen. Smaka på ett barns hand och ta en annans napp. Kom fram tillslut innan jag blev tokig. Huvudet snurrade och jag skulle lätt kunna sova några timmar.

Nu är vi iallafall hemma i Malmö med familjen. Förra året var jag gravid när jag kom hem. I år firar vi Grumpys första kinesiska nyår.

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *